Corona heeft ons allemaal in zijn greep en dat houdt helaas ook in dat het wordt afgeraden om te reizen. Hoewel dat niet iedereen tegenhoudt om in het vliegtuig te stappen, is het wel belangrijk om te weten welke regels er gelden, in de verschillende landen. Daarom is de ANWB Reiswijzer in het leven geroepen, om overzichtelijk te maken in welke Europese landen welke regels gelden.

Wat is de ANWB Reiswijzer?

De ANWB Reiswijzer is kort gezegd een handige tool die in een oogopslag laat zien welke reisbeperkingen er zijn en welke regels er gelden in de verschillende Europese landen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld of het verplicht is om een mondkapje te dragen en waar mondkapjes gedragen moeten worden.

Op de pagina vind je vier verschillende categorieën:

  • Dicht voor vakantiegangers uit Nederland
  • Beperkt toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland
  • Grotendeels toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland
  • Vakantie in Nederland: wat is er mogelijk?

Iedere categorie geeft informatie over desbetreffende land. Wanneer je klikt op een van de landen krijg je een gedetailleerd overzicht met de beperkingen of de verwachte versoepelingen.

Voor welke landen geldt de ANWB Reiswijzer?

Opvallend is dat van de 27 landen, die behoren tot de Europese Unie, er maar 12 uitvergroot worden. De reden hiervan durven we niet te zeggen.

De landen die er op dit moment op staan zijn:

ANWB Reiswijzer Europa

De vakantiereiswijzer wordt dagelijks bijgehouden en geeft een duidelijk corona overzicht van Europa weer.

De ANWB-landeninformatie omtrent corona is tot stand gekomen door een samenwerking met de zusterorganisaties in Europa, ANWB Alarmcentralen en de locaties in Barcelona, Frankrijk, München en Athene, ANWB Verkeersinformatie en ANWB Experts.

Wereldwijd reisadvies

De ANWB Reiswijzer geeft alleen een corona overzicht van Europa weer en zelfs dan kan het zo zijn dat jouw vaste vakantieland er niet tussen staat. Daarom kan het raadzaam zijn om de vakantiereiswijzer van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!