Een lange vliegreis maken is vaak iets waar mensen tegenop zien. Dit moet je echter niet tegenhouden om die ene droomreis te maken. Daarom hebben wij de 15 beste vliegtips voor een lange vliegreis voor je op een rijtje gezet om het net wat leuker en makkelijker te maken, helaas niet korter.

Vliegtips voor de vlucht

#1 Luchtvaartmaatschappijen

Luxere vliegtuigmaatschappijen zijn niet per definitie duurder dan de minder luxe maatschappijen. Wat wel geldt, is dat je bij een luxere vliegtuigmaatschappij  op betere maaltijden, goede service en een hoger comfort kunt rekenen.Het is het dus wel waard om goed maatschappijen te vergelijken. Wij vinden Skyscanner altijd een zeer fijne website om prijzen te vergelijken en te boeken. Via deze site kun je allerlei maatschappijen vergelijken en prijzen per maand bekijken, voor een goed overzicht. 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KLM Royal Dutch Airlines (@klm) op

#2 Vlieg op het juiste moment

Natuurlijk wil je altijd het meeste uit je vakantie halen en kies je er al snel voor om vroeg in de ochtend te vliegen. Voor langere vluchten werkt dit iets anders. Zo is het slim wanneer je naar de Verenigde Staten vliegt om in de avond te arriveren. Hiermee zorg je ervoor dat je gelijk kunt slapen en uitgerust opstaat, zo heb je ook het minste last van je jetlag.

Vlieg je naar het oosten, zoals Azië, dan vlieg je tegen de klok in. Hierdoor is het wat lastiger om je aan te passen aan het ritme. Een handige vliegtip is om je horloge alvast gelijk te zetten met de plaats van bestemming en deze tijd aan te houden. Vlieg je bijvoorbeeld naar Bangkok, zet dan alvast je klok vijf of zes uur vooruit. Stap je om 19:00 in het vliegtuig dan is het in Thailand 00:00. Probeer dan in het vliegtuig al te slapen op het tijdstip, dat je in Bangkok ook hoort te slapen.

#3 Kies voor een tussenlanding

Het klinkt misschien vreemd, maar een tussenlanding kan ontspannend werken. Het geeft je even de vrijheid om te bewegen, wat anders te zien dan het achterhoofd van de gene voor je en het biedt mogelijkheden om niet-vliegtuigeten te halen.

Nog meer ontspanning nodig? Ga dan voor een tussenlanding van meerdere dagen. Dit geeft je namelijk de kans om ook de stad van je tussenlanding te bezoeken en zo hak je de reis mooi in tweeën. Als je de tweede keer in het vliegtuig stapt, ben je alweer zo relaxt, dat je de eerste keer vliegen helemaal vergeten bent.

En hoe leuk is het om op een buitenlands vliegveld rond te lopen? Iedere airport heeft toch weer zijn eigen gewoontes, lokale eetgelegenheden en misschien wel een mooi uitzicht.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nikki – Blogger (@nonstopnikki.nl) op

#4 Kies voor comfortable kleding

Niks is vervelender dan een broek die strak om je benen zit of een overhemd dat begint te stinken. Vantevoren nadenken over wat je aantrekt in het vliegtuig is dus van groot belang. Gelukkig hoeft comfortabel er tegenwoordig niet minder fashionable uit te zien, zo bestaan er tegenwoordig speciale travellers collectie. Dit is een speciale stof die heerlijk zit, maar tegelijkertijd ook naar je werk zou kunnen. Tevens kreukt het niet en is het erg luchtig.  

Daarnaast is het handig om meerdere laagjes over elkaar aan te trekken, zo kan je wat aan- of uittrekken als het warm of koud wordt in het vliegtuig. Daarnaast is het handig als er een groot temperatuurverschil tussen je eindbestemming en beginbestemming zit. 

#5 Boek vooraf de juiste stoel

Elke stoel heeft  zijn voor- en nadelen, behalve de middelste stoel. Daar wil niemand echt graag zitten, toch kan het soms handig zijn om deze stoel wel te boeken. Er wordt namelijk vaak gedacht dat als het vliegtuig niet vol zit, jij de eerste bent die niemand naast je heeft, omdat mensen niet zomaar met iemand tussen zich in boeken. De stoel aan het gang heeft als voordeel dat je op kan staan wanneer je wilt, maar moet je ook opstaan als de personen naast je naar het toilet moeten. De stoel aan het raam heeft als voordeel dat je heerlijk tegen het raam aan kan liggen, maar als nadeel dat je altijd moet vragen of je er langs mag.

Ben je lang? Dan kan het extra betalen voor een stoel met wat extra beenruimte en uitkomst zijn. 

#6 Vermijd de laatste rij

Je denkt slim te zijn om een stoel helemaal achteraan te boeken, maar niks is minder waar. Het is namelijk zo dat in de meeste vliegtuigen de rugleuningen van de laatste rij niet verstelbaar zijn. Daar komt nog bij dat de toiletten zich ook achter de laatste rij bevinden. Negen van de tien keer staan deze mensen te wachten naast jouw rij, rustig slapen zit er dan niet echt bij. Als er alleen aan de voorkant uitgestapt mag worden, ben je er ook als laatste uit. 

Vliegtips tijdens de vlucht

#7 Entertainment

Je kunt jezelf vooraf voorbereiden door wat films te downloaden op bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Disney+ , maar de meeste vliegtuigmaatschappijen  bieden zelf ook genoeg entertainment. Vaak kun je in een vliegtuig de nieuwste films en series kijken,  een goed excuus dus om die ene film of serie te kijken waar je jezelf geen tijd voor gunde.

Naast films en series zijn er ook vaak verschillende spelletjes te vinden om het scherm voor je. Het grappige hieraan is dat je met iedereen in het vliegtuig dit spel kan spelen.

#8 Blijf fit tijdens je vlucht

Weet je even niet wat te doen in het vliegtuig? Wat beweging kan nooit kwaad,  om even de doorbloeding weer te stimuleren. Kies bijvoorbeeld voor kikkersprongen, een rondje lopen, een extra plaspauze of een praatje. In een vliegtuig is je bloedstroom trager en kan worden belemmerd door het zitten. Dit geeft meer kans op een verhoogde stolbaarheid van het bloed en dus op trombose. Vandaar dat wat extra beweging echt geen kwaad kan! 

#9 Zorg voor voldoende water

Koffie en alcohol drogen uit, dat is een feit. Naast alcohol en koffie droogt ook de lucht in het vliegtuig uit. Zowel je huid, als je lichaam. Hierom is het in de lucht nog belangrijker om wat extra water te drinken, om hoofdpijn of zelfs uitdroging te voorkomen. Neem bijvoorbeeld je eigen shakebeker mee, die je na de douane kunt vullen. Ook een gezichtsmaskertje kan een goed idee zijn, om je huid in de lucht van vocht te voorzien. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Arjan (@byarrjann) op

#10 Voldoende leesvoer

De gehele vlucht naar een scherm turen kan voor vermoeide ogen of zelfs hoofdpijn zorgen. Een goed boek, e-reader of een reisgids kan uitkomst bieden. Zelf nemen wij altijd een Lonely Planet mee, zodat we in het vliegtuig nog even de laatste hotspots of bezienswaardigheden kunnen opzoeken.

Ben je een echte boekenwurm? Dan zit je niet te wachten op een tas vol met boeken die je mee moet slepen. Een e-reader kan hier uitkomst voor bieden. 

#11 Vermaak elkaar

Een van de gevaarlijkste vliegtips die we hebben is om elkaar te vermaken door middel van spelletjes. Doe dit alleen als je partner niet te fanatiek is of niet tegen zijn verlies kan, want dan wordt de reis er alleen maar langer en akeliger op.  

Wij vinden het altijd heerlijk om een spelletje te spelen en tegenwoordig heb je allemaal leuke compacte reisspellen die je makkelijk in je tas stopt. Zo zijn wij groot fan van Keezen, wat je met twee tot vier spelers kunt doen. Leuk als je buurman of buurvrouw ook mee wilt doen.

Door het spelen van spelletjes gaat de tijd ook sneller en het is gezellig, win-win dus.

Gadgets voor tijdens de vlucht

#12 Oordoppen of koptelefoon

De één is fan van oordoppen, de ander heeft liever een koptelefoon, er is voor ieder wat wils. Tegenwoordig zijn er zowel goede oordoppen als koptelefoons, waar noise-cancelling in is gebouwd. Dit houdt in dat al het geluid van buitenaf weg wordt gefilterd.

Voorheen zat er ook nog altijd een draadje aan je oordoppen of koptelefoon, nu zijn ze te koop zonder al die vervelende draadjes die in de knoop komen te zitten. Zo heb je bijvoorbeeld Beats, JBL of Bose voor koptelefoons en voor oordopjes zijn er Apple Airpods of Sony.

Voordeel van goed geluid tijdens de vlucht is dat je kan slapen met alleen jouw muziek, zonder pratende mensen of huilende baby’s. Ook kun je deze gebruiken om een film te kijken in het vliegtuig, aangezien de oortjes in het vliegtuig vaak van slechte kwaliteit zijn. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bose (@bose) op

#13 Nekkussen en slaapmasker

Niks is zo vervelend dan in slaap vallen in het vliegtuig en vervolgens wakker te worden met pijn in je nek. Een nekkussen biedt hier uitkomst voor en die heb je in alle vormen en kleuren.

Een lange reis overdag kan er ook voor zorgen dat je moe wordt en even je ogen dicht wilt doen. Om niet wakker te blijven door het licht kan het een optie zijn om met een slaapmasker te slapen.

#14 Steunkousen

Het vliegen op grote hoogte kan ervoor zorgen dat je benen dikker worden en kans op trombose verhogen. Steunkousen helpen bij het bevorderen van de bloedcirculatie en tegen het opzwellen van je benen.

#15 Toilettas

Tijdens een lange vlucht mis je soms wat persoonlijke verzorging. Daarom kan het een goed idee zijn om een toilettas mee te nemen met bijvoorbeeld handgel, een tandenborstel met tandpasta, deoderant en wat gezichtscremetjes. Zo kom je fris op je bestemming. 

Let op dat je verpakkingen niet meer dan 100 ml groot zijn.

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!