Een stad die misschien niet meteen in je opkomt als je aan een stedentrip denkt is Verona in Italië. De stad straalt romantiek uit en dat is natuurlijk ook niet zo gek, want dit is de stad waar het bekendste Shakespeare verhaal zich afspeelt: Romeo en Julia.  Daarnaast zijn er onwijs veel bezienswaardigheden en is de stad enorm authentiek. En niet geheel onbelangrijk, de stad is (nog) niet zo toeristisch. In deze blog vind je de 20 beste bezienswaardigheden van Verona, in Italië. 

Hoe kom je in Verona?

Verona is vanuit Nederland erg makkelijk te bereiken. De snelste optie is natuurlijk het vliegtuig, in nog geen ander half uur ben je al op de plaats van bestemming. Transavia vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Verona. Aangekomen op het vliegveld in Verona? Dan kan je makkelijk en goedkoop een bus pakken naar je hotel. Een buskaartje heb je al voor €6,- per persoon per rit.

Is Verona het begin van jouw rondreis door Italië, huur dan je auto bij Sixt. Wij huren hier ook altijd en zijn altijd zeer tevreden over de service en je krijgt waar voor je geld. Vanuit Verona kun je zo naar het Gardameer, Milaan en Venetië.

Staat Genua ook op je planning? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Genua voor jou verzameld.

Hotel tip voor Verona

De stad is lastig om in één dag te zien, dus een overnachting is wel een aanrader. Wij verbleven in hotel San Marco Fitness & Spa. In eerste instantie waren we een beetje huiverig over de afstand van dit hotel tot het centrum, maar wij hebben geen enkel moment spijt gehad. De wandeling naar de stad is gezellig en verrassend. Onmiddelijk kom je al langs verschillende highlights en voor je het weet sta je midden in het centrum.

Mocht je besluiten om in hetzelfde hotel te overnachten, dan kan je onze gemaakte wandelroute volgen. Door deze wandelroute te volgen kom je langs alle bezienswaardigheden van Verona.

Wanneer je een centraler gelegen hotel besluit te nemen, dan kan je ze in willekeurige volgorde volgen, net zo leuk maar dan even anders.

Coronamaatregelen Verona

In Verona merk je weinig van de Coronamaatregelen. Het enige is dat er in supermarkten, winkels of restaurants een mondkapje gedragen dient te worden. Verder is het vanaf 18:00 op bepaalde drukke plekken, zoals grote pleinen, verplicht om een mondkapje te dragen.

Daarnaast is het belangrijk om twee formulieren uit te printen en mee te nemen. Één vooraf in Nederland en de ander voor de terugweg vanaf Italië. Wat nog meer belangrijk is om een goedkoop blauw mondkapje mee te nemen. Deze zijn blijkbaar verplicht in Italië, ook al lees je hier nergens iets over. Hoewel je daar niks van merkt in de stad, heb je deze wel nodig wanneer je vertrekt vanaf huis. Mocht je deze niet hebben kun je er vijf kopen op het vliegveld voor €2,50. Hier heb je wel cash voor nodig. 

De 20 beste bezienswaardigheden van Verona, Italië

#1 Basilica San Zeno

De eerste bezienswaardigheid van Verona vanaf ons hotel was de Basilica San Zeno. Direct werden onze verwachtingen van de hele stad vergroot, want wat is dit een ontzettend mooie basiliek. Sommige beweren zelfs dat San Zeno de mooiste basiliek is van heel Italië.

San Zeno is op een plein gelegen waar diverse restaurantjes gevestigd zijn. In de avond is het plein overladen met mensen en vooral spelende kinderen.

Een leuk detail is dat San Zeno een rol heeft gespeeld in het verhaal van Shakespeare, Romeo en Julia. Het stel zou namelijk in de crypte het ja-woord aan elkaar hebben gegeven.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#2 Piazza Corrubbio

Vanuit het hotel kregen wij de tip om te gaan eten op Piazza Corrubbio, omdat dit nog een onontdekt pleintje is waar vooral lokale mensen eten. Dit hele plein is gevuld met restaurants en barretjes. Hierdoor werd ons de keus erg moeilijk gemaakt en zijn we maar ergens gaan zitten. Dit bleek een van de betere pizza tenten te zijn die er op het plein te vinden is. Vanaf het moment dat we er zijn gaan zitten zat het vol en er vormde zelfs een rij die niet meer weg gegaan is.

Klaar met eten, maar toch nog trek in een ijsje? Want ja, wat is een bezoek aan Verona in Italië zonder Italiaans ijs? Op het plein bevindt zich een gelateria, waar je heerlijke ijsjes kunt eten.

#3 Castelvecchio & Ponte di Castelvecchio

Wanneer je onze route volgt langs de rivier kom je vanzelf uit bij Castelvecchio en Ponte di Castelvecchio. Het Kasteel diende in de veertiende eeuw als machtsvertoon van de familie Scaligeri. Later heeft het nog andere functies gehad, maar tegenwoordig dient het kasteel als een museum.

Het museum toont kunst uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw en staat bekend als grootste tentoonstelling van Verona. De overblijfselen die tentoon zijn gesteld vatten de historie van Verona op zijn best samen. Je vindt er onder andere vazen, messen en standbeelden van de oprichters van het kasteel.

Over de rivier Adige is de Ponte di Castelvecchio gebouwd. Met zijn 48 meter lang, opgebouwd uit rode bakstenen, is de brug een absoluut hoogtepunt van je stedentrip naar Verona. De brug diende vroeger als  verdedigingsmechanisme voor de familie, zodat zij veilig naar het noorden konden vluchten. Tegenwoordig kan je heerlijk genieten van een prachtig uitzicht over de stad en zelf naar de overkant lopen via de brug. 

 

Bezoek Castelvecchio

  • Neem ongeveer 2 uur de tijd om het kasteel te bezoeken, zo kan je alles op je gemak bekijken.
  • Wandel of fiets de brug over om het kasteel vanaf de andere kant te bezichtigen. Of geniet van het uitzicht op de brug zelf.
  • Een kaartje voor het museum kost €6,-. In het bezit van een Verona Card? Dan kan je gratis naar binnen
  • Dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00. Op maandagen is het museum gesloten.
Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#4 Arco dei Gavi

De Arco dei Gavi is gelegen naast Castelvecchio en is een oud bouwwerk in Verona, Italië. Het is een ware eyecatcher. Het monument stamt uit de eerste eeuw van onze jaartelling, maar werd in het begin van de 19e eeuw afgebroken door de Fransen en in 1932 in zijn huidige plaats herbouwd. De orginele steenblokken werden hiervoor gebruikt.

Gedurende de middeleeuwen werd de boog gebruikt als toegangspoort van de stad. De boog werd gebouwd voor één van de machtigste families uit die tijd, namelijk de familie Gavia.

De boog staat nu op een open veldje en kan ieder moment van de dag bezocht worden.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#5 Portoni della Bra

Portoni della Bra is een stadspoort die je vlakbij de Piazza Bra vindt. Het zijn de twee bogen die over zijn van de stadspoort en omsluiten Piazza Bra van de oude stad: Porta Nova. Oorspronkelijk waren de bogen niet bedoeld als stadspoort, maar als doorgang tussen de Castelvecchio en de dwangburcht. Je kunt de laatste overblijfselen van de muren van de voormalige dwangburcht vlakbij de Piazza Citadella vinden.

Zowel de bogen als de voormalige dwangburcht werden in de 14e eeuw gebouwd door Gian Galeazzo Visconti.

#6 Piazza Bra

Piazza Bra is de grootste Piazza, ook wel plein, van Verona. Sommigen zeggen zelfs dat dit het grootste plein van Italië is. De grootste attractie van dit plein is de Arena. Daarnaast is het een gezellig plein met veel terrasjes, restaurants en in het weekend een markt. In het midden van het plein vind je een klein parkje met een fontein en een standbeeld van Victor Emmanuel II.

Om het plein heen vind je dus de Verona Arena, maar ook The Gran Guardia. Dit gebouw was vroeger bedoeld als dak tussen de bestaande muur naar de verschillende pilaren. Het gebouw wordt nu gebruikt als locatie voor conferenties, vergaderingen en tentoonstellingen. Ten slotte vind je er ook de Palazzo Barberie. Het Palazzo Barbieri is het stadhuis van Verona. Oorspronkelijk heette het Palazzo della Gran Guardia Nuova, maar het werd later vernoemd naar de ontwerper: Giuseppe Barbieri.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#7 Arena van Verona  

Midden in het centrum van Verona vind je het boegbeeld van de stad, namelijk de Arena van Verona. En wauw wat is deze groot en overweldigend. In het jaar 30 voor Christus werd het amfitheater gebouwd en had een capaciteit van 30.000 toeschouwers. Hierdoor behoorde de Arena tot de grootste amfitheaters die ooit gebouwd zijn. Helaas heeft een aardbeving in 1117 ervoor gezorgd dat er nog maar plek is voor 22.000 toeschouwers.

Desondanks is en blijft de Arena een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Verona en kan je in de zomermaanden genieten van een operavoorstelling. Zelfs in de coronatijd zijn er voorstellingen. Veel hotels brengen je gratis naar de arena als je in het bezit bent van een opera kaartje.

De Arena van Verona bezoeken

Wij zijn niet in de Arena geweest, maar hebben hem alleen van buitenaf bewonderd. In de maanden juni tot en met september kan je ervoor kiezen om een operavoorstelling in de avond bij te wonen of om overdag de Arena te bezoeken. De prijzen voor een operavoorstelling variëren van €60,- tot €200,-, afhankelijk van de plek die je reserveert.

Overdag kan je ervoor kiezen om een begeleide of onbegeleide rondleiding te boeken. Zeker willen zijn dat je naar binnen kan? Boek dan een rondleiding met voorrangsregeling. Hiermee kun je de rij overslaan en dit scheelt een hoop tijd.

Wanneer je in het bezit ben van een Verona Card dan heb je gratis toegang tot de Arena. Houd er wel rekening mee dat de Arena er iets anders uit ziet in de zomer vanwege de operavoorstellingen.

Arena van Verona openingstijden

Dinsdag tot zondag: 8.30uur – 19.30uur
kaartverkoop sluit om 18.30uur

Maandag: 13.30uur – 19.30uur
Kaartverkoop sluit om 18.30uur

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#8 Via Mazzini Verona

Naast dat je in Verona heerlijk kunt eten, er veel romantiek hangt, veel geweldige architectuur te bewonderen is, kun je er ook behoorlijk goed winkelen. Shoppen doe je op Via Mazzini in Verona. De winkelstraat verbindt twee belangrijke pleinen met elkaar, namelijk Piazza Bra en Piazza delle Erbe.

Tegenwoordig vind je in de winkelstraat veelal bekende grote merken, zoals Louis Vuitton en Nike. Zomers kan het flink druk worden in Via Mazzini, ondanks dat wij in de Corona tijd waren was het alsnog flink bedrijvig. Gelukkig zijn er genoeg smalle zijstraatjes waar je even de rust op kan zoeken.

#9 Piazza delle Erbe

Het drukke en gezellige Piazza delle Erbe wordt gezien als het hart van de stad en is tevens het oudste plein. Al sinds de Romeinse tijd bevindt zich midden op het plein een markt die dagelijks geopend is, hier worden verschillende souveniers, kleding en specerijen verkocht.

Sinds de Romeinse tijd wordt er op de Piazza delle Erbe een levendige markt gehouden. Tijdens de Middeleeuwen waren specerijen één van de meest gewilde goederen en al snel werd het plein bekend als Piazza delle Erbe als erkenning voor het grote aantal specerijenhandelaars die er hun waren op verkochten. Hieraan heeft het plein ook zijn naam te danken, erbe betekent namelijk specerij in het Italiaans.

Piazza delle Erbe is een levendig plein waar veel van de belangrijkste straten van Verona samenkomen en waar de stroom van mensen constant is van zonsopgang tot zonsondergang. Op het plein vind je vele bars en restaurants. Neem overdag een ijsje of een aperitivo in de vroege avond en geniet van mensen kijken.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië
Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#10 Torre de Lamberti

De 84 meter hoge Torre de Lamberti valt onmiddellijk op en is hiermee het hoogste gebouw in Verona. In de twaalfde eeuw werd de Torre de Lamberti gebouwd en heeft zijn naam te danken aan de familie die hiertoe opdracht gaf.

Torre dei Lamberti beschikt over vier klokken met ieder een eigen grootte en eigen functie. Rengo, de grootste klok, werd gebruikt om het leger in noodsituaties te alarmeren. Marangona, de kleinste klok, had als functie om de mensen te waarschuwen als er brand was op het marktplein of in de directe omgeving. De twee andere klokken zijn pas in de achttiende eeuw toegevoegd. De toren speelde dus een belangrijke rol in het leven van de inwoners van Verona.

Het is mogelijk om de Torre dei Lamberti te beklimmen. Omdat het het hoogste gebouw in Verona is heb je een prachtig uitzicht bovenin de toren. Zo kan je onder andere de Arena spotten. Er zijn twee opties om de top te bereiken, namelijk te voet of met de lift. Ieder half uur luiden de klokken nog, wees dus alert wanneer ze afgaan, want dit kan een behoorlijk volume produceren.

Bezoek de Torre dei Lamberti

Iedere werkdag is Torre dei Lamberti tussen 10:00 en 18:00 uur te bezoeken. In de weekenden is dit tussen 11:00 en 19:00. Houd er rekening mee dat 45 minuten voor sluitingstijd het niet meer mogelijk is om de toren te betreden. Een toegangskaartje kost je €8,- of zorg ervoor dat je de toren op maandag bezoekt, dan krijg je €3,- korting.

#11 Palazzo della Ragione

Tussen Piazzo della Erbe en Piazza dei Signori bevindt zich het Palazzo della Ragione. Direct wanneer wij de binneplaats opliepen viel ons de grote robuuste trap op, die je naar het oude gerechtshof brengt. Daarnaast kun je via een verbogen doorgang naar de Torre dei Lamberti lopen. 

Naast het gerechtshof vind je hier ook nog een kunsttentoonstelling, genaamd Galleria d’Arte Moderna Achille Forti.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#12 Piazza dei Signori

Vroeger stond Piazza dei Signori bekend als het machtscentrum van Verona. De toenmalig regerende familie Della Scala bezitten een aantal gebouwen die dienden als rechtbank en hoofdzetel.

Daarnaast vind je op het plein een standbeeld van de Italiaanse schrijver Dante Alighieri. Sinds 1865 staat het standbeeld al op het plein. Hierdoor heeft het plein ook de bijnaam Piazza Dante.

Rechts achter het standbeeld vind je een geel gebouw, ook wel Loggia del Consiglio genoemd. Dit gebouw diende in de vijftiende eeuw als ontmoetingsplaats voor de gemeenteraad. Daarnaast had het ook een symbolische betekenis, omdat Venetië de macht had over Verona, diende het stadhuis als een klein teken van onafhankelijkheid.

Tegenwoordig brengt het plein veel gezelligheid met zich mee door onder andere terrasjes, maar ook door jongeren die in de avond “dance battles” organiseren. Naast de mooie architectuur, zorgt dit er ook voor dat het plein een ware trekpleister in Verona is geworden.

#13 Basilica Santa’Anastasia

De Basilica di Santa Anastasia is een kerk van de Dominicaanse orde, die je op het bijbehorende Piazza Santa Anastasia vindt. Het is een kerk in gotische stijl, gelegen in het oudste deel van de stad, vlakbij de Ponte Pietra.

Het heeft de naam te danken aan de Maagd Anastasia, een martelaar uit de vierde eeuw. Rond 1290 vestigde de orde van de Dominicanen zich in Verona en begonnen met de bouw van deze gotische basiliek. De basiliek strekt zich uit over drie grote zijbeuken ondersteund door twaalf indrukwekkende pilaren in rood Veronese marmer. Deze kerk is zeker een bezoekje waard, ook omdat het de grootste kerk van Verona is.

#14 Piazza Duomo

Piazza Duomo is het klein met de vier grote kerken. Voordat je de kerken betreedt, is het een aanrader om bij het koffietentje recht tegenover de kathedraal wat te gaan drinken. Zo kun je eerst even optimaal van het uitzicht genieten, voordat je de kerk ingaat. De koffie is hier niet duurder dan op andere plekken.

Nadat je een espresso op hebt zit je natuurlijk weer vol energie en dat zal je nodig hebben, want het complex is behoorlijk  groot. De kathedraal dateert uit de vierde eeuw voor Christus en was hiermee de eerste Christelijke kerk van Verona. Duomo onderging veel verandering, toevoegingen en uitbreidingen, omdat de vraag om meer mensen te huisvesten groeide.

Het complex bestaat tegenwoordig uit:

  • Kathedraal van Santa Maria Assunta – De gevel is versierd van prachtig steen en het interieur is versierd met gedetaillieerde fresco’s. Daarnaast is hier het enige schilderij van Titiaan te bewonderen dat nog bewaard is gebleven.
  • Kerk en doopkapel van San Giovanni in Fonte – Neem rustig de tijd om de Romaanse doopvont te bewonderen. Het doopvont is uit een stuk marmer gesneden en vertelt door middel van gebeeldhouwde bas-reliëfs de doop van Christus.
  • Kerk van St. Elena –  De Kerk bevindt zich nog op de originele plaats waar de kathedraal is gebouwd. Binnenin kan je mozaïeken bewonderen en archeologische opgravingen.
  • Biblioteca Capitolare – Dit is ’s werelds oudste Latijnse bibliotheek.

Piazza Duomo bezoeken

De tijden verschillen per kerk. Daarnaast zijn de bezoektijden ook seizoensgebonden. Kijk voor de actuele tijden op de website van Duomo.

Van alle bezienswaardigheden van Verona vonden wij Piazza Duomo een van de indrukwekkendste.

#15 Ponte Pietro

De Ponte Pietro heeft heel wat moeten doorstaan. Meerdere malen is de brug vernietigd door de rivier Adige en door de Duitsers die in de tweede wereldoorlog de brug opbliezen. Iedere keer dat de brug herbouwd werd, werden er orginele onderdelen gebruikt. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds overblijfselen terug te vinden in de brug.

Vanaf de Ponte Pietro heb je een mooi uitzicht over de rivier Adige en over het heuvellandschap van Verona. Daarnaast is het een must om rond zonsondergang hier even een wandeling te maken, want dit is onwijs romantisch.

#16 Castel San Pietro

Als je dacht dat het uitzicht adembenemend was vanaf de Torre dei Lamberti, dan is Castel San Pietro ook zeker een bezoekje waard. Via een aantal wegen kan je boven aan de berg komen, namelijk via de trap, met de auto of met de kabelbaan. Wij kozen voor het laatste. Voor €2,- per persoon heb je een retourtje. De kabelbaan brengt je in ongeveer een minuut naar boven.

De kabelbaan is er nog niet zo lang, de plannen daarentegen wel. In 1930 waren de eerste plannen er om een kabelbaan aan te leggen. De reden hiervan was dat het voor studenten makkelijker werd om de kunstacademie te bereiken, maar ook om toeristen te lokken. In 1939 werden de plannen pas daadwerkelijk in werking gezet. Heel lang duurde het niet, want in 1944 gooide de tweede wereldoorlog roet in het eten. Zowel de kabelbaan als de kunstacademie werden gesloten.

In de jaren tachtig en negentig werd er gesproken om de kabelbaan te heropenen, maar dit plan werd pas uitgevoerd in 2017 en kostte maar liefst zes miljoen euro.

Bezoek Castel San Pietro

In de zomermaanden is de kabelbaan iedere dag van 11:00 tot 21:00 uur geopend. Tijdens de wintermaanden is dit van 11:00 tot 16:30 uur.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië

#17 Il Giardino Giusti

Wij snappen als geen ander dat een stedentrip druk en vermoeiend kan zijn en dat hieruit ontsnappen best fijn kan zijn. Il Giardino Giusti is hiervoor de juiste plek.

De tuin is in tweeën gedeeld door een lange laan. Althans, het is zo vormgegeven dat het optisch bedrog veroorzaakt, het is in werkelijkheid korter dan het in eerste instantie oogt. Aan weerskanten zijn cipressen, fonteinen en grotten te zien. Daarnaast is er ook een labyrinth aangelegd met de oudste heggen van Europa. Het leuke is dat de tuin zijn authentieke roots heeft proberen te bewaren. Overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn te zien tussen de bloemen en planten.

Boven aangekomen heb je een schitterend panorama uitzicht over de stad.

Il Giardino Giusti bezoeken

Iedere dag is Il Giardino Giusti geopend van 09:00 tot 20:00 uur en kan je voor €6,- binnenkomen. Houd er rekening mee dat de tuin ook afgehuurd kunnen worden voor privé feestjes. Kijk dus vooraf of de tuin op jouw gewenste tijd openen is.

#18 Ponte Nuovo & rivier Adige

De rivier die door Verona heen stroomt, ook wel Adige genoemd, is de op twee na grootste rivier van Italië en is 410 kilometer lang. De stevige stroming die er staat in de rivier heeft als voordeel dat je kan raften door de stad heen, hoe cool is dat?

Als je de Ponte Nuovo oversteekt,  kom je uit bij het romantisch gedeelte van de stad, namelijk het balkon van Julia. Vanaf de brug heb je ook een mooi panoramisch uitzicht over de stad en zie je zelfs Castel San Pietro liggen. 

#19 Casa di Giullietta

Verona, de stad van de liefde. Dit heeft alles te maken met het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Casa di Giullietta is het huis waar Julia in gewoond zou hebben. Het stadsbestuur heeft in 1905 besloten om het huis te kopen, wat toen bezit was van de familie Cappello. Dit heeft ervoor gezorgd dat het omgedoopt is tot het huis van Julia, omdat de achternaam van de familie Cappello erg op die van Julia lijkt (Capulet). Zo is het huis tot toeristische trekpleister gemaakt.

Het balkon is mooi om te zien, maar is niet heel anders dan de andere balkonen in Verona. Daarnaast is het balkon ook niet origineel en is pas in de twintigste eeuw aan het huis toegevoegd. Hierdoor is het sprookje tastbaarder en sfeervoller geworden.

Bezoek aan Casa Di Giulietta

Wanneer je van plan bent om Casa di Giulietta te bezoeken, zorg er dan voor dat je dit vroeg in de ochtend of laat in de middag doet. Op deze momenten zijn er iets minder bezoekers. Mocht je er toch voor kiezen om in de middag te gaan, houd er dan rekening mee dat je in een lange rij komt te staan. Wij hebben het om deze reden niet bezocht.

Het wordt aangeraden om je kaartje vooraf te boeken en kost je ongeveer €6,-. Casa di Giulietta is dagelijks te bezoeken tussen 08:30 en 19:30, behalve op maandag. Op maandagen opent het musuem pas om 13:30 zijn deuren.

Wij vonden het niet heel bijzonder en door de drukte ook totaal niet romantisch. Casa di Giullietta is leuk om gezien te hebben, maar behoort zeker niet tot de beste bezienswaardigheden van Verona. Vanaf de straat is het huis en balkon al te zien en daar hebben wij genoegen mee genomen. 

#20 Romeo’s house

Romeo’s house is het laatste op het lijstje van onze 20 beste bezienswaardigheden van Verona en brengt je weer in het centrum van de stad.

Het huis van Romeo is het tegenovergestelde van dat van Julia. Hier is het helemaal niet druk. Helaas is het huis niet te betreden, omdat het nog steeds bewoond wordt. Het is leuk om het even gezien te hebben en het plaatje compleet te maken.

Mocht je na deze lange wandeling plots honger krijgen of zin hebben in een espresso, dan kan je naast Romeo’s huis terecht.

Bezienswaardigheden van Verona, Italië
Bezienswaardigheden van Verona, Italië

Conclusie

Wanneer je ervoor kiest om in hotel San Marco Spa & Fitness te verblijven dan is deze wandelroute ideaal om niks te missen van de stad. De highlights staan in de volgorde van wandelroute, dus je kunt ze  één voor één in je Google Maps invullen. Over het algemeen zijn bovenstaande activiteiten gratis, mocht je meer betaalde activiteiten gaan ondernemen dan kan een Verona Card handig zijn.

Veel plezier in Verona!

Nog op zoek naar een andere coronaproof vakantie? Dan is Thessaloniki misschien iets voor jou. Wij hebben Thessaloniki bezienswaardigheden: top 4 voor je op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook een hotel tips Thessaloniki; 5x de leukste tips voor je verzamelt.

Houd je het liever dichtbij huis? Neem dan eens een kijkje in ons Nederlandse archief.

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!