Wanneer je een bezoek brengt aan Dubai is het bijna onmogelijk om de Burj Khalifa niet te zien, ze staan er immers om bekend om altijd het beste te willen zijn. De hoogste toren van ter wereld is zo goed als vanaf ieder mogelijke plek te zien. Het uitzicht belooft dan ook niks minder dan magie. Met een uitgestrekt uitzicht over heel Dubai en met een klein beetje geluk kan je Iran zien liggen.

Sinds 2007 is de Burj Khalifa al het hoogste gebouw ter wereld, een goede reden dus om een bezoek te brengen aan dit gigantische gebouw.

Waar staat de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa is te vinden in Dubai. Midden in Downtown steek de toren boven alles uit en is met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Naast de Burj Khalifa vind je ook het grootste winkelcentrum ter wereld. Voorheen vond je ook nog de grootste fonteinshow ter wereld naast de Burj Khalifa, maar die is verplaatst elders in Dubai.

Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld

Welke records houdt de Burj Khalifa?

Het is onvoorstelbaar, maar waar. De Burj Khalifa houdt maar liefst acht wereldrecords, en dat voor één gebouw. Zo zijn ze houder van de volgende wereldrecords:

 • Gebouw met het grootste aantal verdiepingen ter wereld
 • Hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld
 • Hoogste bouwwerk ter wereld
 • Het hoogste restaurant ter wereld bevindt zich op de 122ste verdieping, At.Mosphere
 • De hoogste nachtclub ter wereld bevindt zich op de 143ste verdieping
 • Het hoogste observatiedeck ter wereld bevindt zich op de 124ste verdieping
 • Op de 158ste bevindt zich de hoogste moskee ter wereld
 • Als laatst bevinden ook nog de snelste liften ter wereld

Wat bevindt zich binnen het hoogste gebouw van Dubai?

Niet alleen is de Burj Khalifa een toeristische trekpleister, maar er bevinden zich nog veel meer mogelijkheden in s’ werelds hoogste toren. Het 163 verdieping tellende gebouw, waarvan de hoogste verdieping ligt op 584,5 meter, bevinden zich onder andere kantoren, appartementen, restaurants, bars, zwembaden, een nachtclub, een moskee en meerdere observatieplatforms.

Wie dacht dat je met één lift het hele gebouw af kan heeft het mis. Om de verschillende verdiepingen te bereiken zijn er in totaal 57 liften aangelegd en acht roltrappen.

Indeling Burj Khalifa

Het hotel dat zich onderaan de Burj Khalifa bevindt is het Armani Hotel en werd door niemand minder dan Giorgio Armani himself ontworpen. Het vijfsterrenhotel heeft elf verdiepingen en beschikt over 304 luxe kamers.

Vanaf de laatste verdieping van het Armani hotel tot en met de 108ste verdieping vind je 900 appartementen. Daarnaast kan er ook nog gezwommen worden voor de bewoners op de 43ste en 76ste verdieping.

Zin om op grootte hoogte te dineren of wat te drinken? Op de 122ste verdieping vind je The Lounge en het restaurant At.Mosphere. Daarnaast vind je op de 144ste verdieping nog een nachtclub en om het af te maken vind je er een moskee op de 158ste verdieping.

De grootste toeristische trekpleister zijn toch wel de observatieplatformen. Deze zijn te vinden op de 124ste, 125ste en 148ste verdieping.

De rest van de verdiepingen fungeren als kantoren.

Verjaardag van Nikki gevierd in de Burj Khalifa met ontbijt

Burj Khalifa restaurants

Op de 122ste verdieping bevinden zich The Lounge en het restaurant At.Mosphere. Zelf hebben wij gekozen om te ontbijten in de Burj Khalifa en niet voor het observatiedeck. At.Mosphere behoort hierdoor ook tot onze top tien hotspots van Dubai! Het voordeel om te kiezen voor het ontbijt is dat het een stuk minder toeristisch is, zo ook de entree. De ingang bevindt zich namelijk in het Armani hotel en niet in de Dubai Mall. De lift brengt je binnen no-time naar de 123ste verdieping. Vanaf hier moet je nog één verdieping naar beneden om bij de eindbestemming aan te komen. Wanneer je het restaurant binnen loopt valt gelijk een ding op, en dat is namelijk dat er een bepaalde rust hangt. Het restaurant heeft een luxe uitstraling en heerlijk comfortabele stoelen. Wanneer je besluit om te ontbijten bij At.Mosphere komt er alleen een voorwaarde bij kijken, namelijk dat je voor minimaal 200 AED (44 euro) moet bestellen. Dit kan uiteraard door twee gedeeld worden.
Het restaurant, At.Mosphere, in de Burj Khalifa

Burj Khalifa bezoeken waard?

Wij vonden het bezoek aan de Burj Khalifa het zeker waard. Hoewel wij niet op het observatiedeck zijn geweest, raden wij het zeker aan om het ontbijt te boeken. Het prijsverschil tussen een normaal bezoek en het ontbijt is niet heel groot. Zo betaal je buiten de populaire tijden 33 euro per persoon, wil je tussen 16:00 en 18:00 van de zonsondergang genieten betaal je al 50 euro per persoon.

Daarnaast is het een onwijs romantisch ontbijtje, waarbij je een schitterend uitzicht hebt over Dubai. Houd er wel rekening mee dat het voor kan komen dat je helemaal geen uitzicht hebt, doordat het mistig kan zijn.

Uitzicht vanaf de Burj Khalifa op de Dubai Fountain

Openingsuren & tickets Burj Khalifa

Openingsuren

 • De Burj Khalifa is dagelijks geopend vanaf 9 uur ’s morgens.
 • De toren sluit van zondag tot en met woensdag om 22:00 en van donderdag tot en met zaterdag sluiten ze om 00:00.
 • De laatste toegang is driekwartier voor sluitingstijd.
 • Wil je de zon op zien komen van grootte hoogte, dat kan op vrijdag en zaterdag. De toren is dan namelijk tussen 05:30 en 08:00 te bezoeken.

Tickets

 • Tickets zijn online te reserveren, maar kan ook ter plaatse gedaan worden.
 • Er wordt aangeraden om minimaal een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. De zoektocht naar de ingang in de Dubai Mall kan een opgave zijn.
 • Wees daarnaast op tijd aanwezig. Toegang kan je namelijk ontzegd worden als je te laat bent.
 • Kinderen tot vier jaar zijn gratis. Tickets voor kinderen zijn iets goedkoper.
 • Er zijn combinatietickets te verkrijgen, inclusief hapje en drankje of toegang tot de Dubai Aquarium.
 • Audiotours zijn tegen een meerprijs beschikbaar in verschillende talen.
Burj Khalifa gezien vanuit het Financial Centre District

Wachtrijen vermijden

Het is een feit dat de Burj Khalifa een van de populairste bezienswaardigheden is van Dubai, hierdoor kan het nogal druk worden. Er zijn dan ook bepaalde momenten die extra druk zijn. Dit zijn onderen andere tijdens zonsop- en ondergang, de feestdagen en de weekenden. Hoewel het op andere moment minder druk is, kom je evengoed nog in een rij terecht doordat er een veiligheidscontrole wordt uitgevoerd en je de lift in moet. Alles bij elkaar moet je ongeveer 30 minuten wachten. Liever alle wachtrijen vermijden? Dan kun je een Fast Track toegangsticket kopen, hiermee kan je het overgrote gedeelte van de rij overslaan en kom je in een aparte rij bij de veiligheidscontrole terecht.

Praktische info voor het bezoeken van het hoogste gebouw in Dubai

 • Besluit je om naar At.Mosphere te gaan houd er dan rekening mee dat er strikte kledingvoorschriften gelden. Ze vragen van je dat je nette kleding draagt en geen korte kleding of open schoenen.
 • Wanneer er zandstormen zijn is het uitzicht vanaf boven beperkt. Hetzelfde geldt voor de mist die er hangt. De mist hangt er vooral in de ochtend. Het blijft dus een risico om te gaan ontbijten zonder uitzicht te hebben.
 • Bij de veiligheidscontrole staan kluisjes waar je het een en ander in kan stoppen wat niet mee naar boven mag. Zo is het verboden om glazen flessen, alcohol en messen mee te nemen.
 • In de Burj Khalifa kan je overal gebruik maken van Wi-Fi, zo is het je makkelijk gemaakt om gelijk jaloers makende foto’s en video’s te posten op je socials.
Uitzicht op de Burj Khalifa vanuit de Harbour Creek

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!