Toe aan een romantische overnachting inclusief wellness faciliteiten? Hof van Salland in Hellendoorn is perfect voor jouw volgende staycation. Viervoeter? Ook die mag mee!

Hof van Salland Hellendoorn

Je vindt Hof van Salland in het Salland gebied, vlakbij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het 4-sterrenvakantiepark bestaat sinds 2008 en is al meerdere jaren uitgeroepen tot Beste Vakantiepark van Nederland. Hof van Salland is een kleinschalig villapark met 130 accommodaties, verdeeld over een hotel en vrijstaande villa’s op percelen van 300 tot 1200 m². De villa’s zijn er voor 2, 4, 5, 6 en zelfs 14 personen. Iedere villa is voorzien van alle gemakken: een keuken, koffiemachine, openhaard. Kies je voor een wellness villa, dan zit hier ook een sunshower, whirlpool en een traditionele opgietsauna in. Honden zijn welkom. Met zoveel wellness gelegenheden is het geen straf om in je huisje te blijven, maar ook op het park is genoeg te doen. Je vindt er namelijk een tennisbaan, zwembad, speeltuin en een restaurant. Het zwembad is wel in de wintermaanden gesloten, van de tennisbaan en speeltuin kun je wel gebruikmaken. Hof van Salland is voorlopig nog niet af. Er zijn nog plannen om meer villa’s, een overdekt zwembad, een fitnessruimte en een juice-bar te bouwen. Goed excuus dus om eens terug te komen.
Hof van Salland: romantische overnachting in een wellness lodge

Onze overnachting bij vakantiepark Hof van Salland

Wij kwamen om 15:00 aan bij onze 4-persoons villa. Het is een aanrader om ook naar grotere villa’s te kijken, ook al ben je maar met zijn tweeën, aangezien je nu maar met één extra persoon mag zijn, zijn de grotere villa’s vaker leeg.

Elke villa is enorm knus en huiselijk ingericht. De openhaard ’s avonds aan, gordijntjes dicht en de stilte van de natuur. Instant vakantie-gevoel, toch? Wij gingen doordeweeks naar Hof van Salland en hebben daar ook gewoon gewerkt, maar juist dat gaf al een vakantiegevoel. Een “change of scenery” is soms echt fijn, zeker nu je thuis werkt en thuis woont.

Einde van de middag gingen we wandelen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en ’s avonds kookten we, speelden we spelletjes en genoten we van de wellness faciliteiten. Het zijn de kleine dingetjes waar je het nu uit moet halen en geloof ons; met een paar nachtjes in een wellness villa ben je herboren. Wij hebben in ieder geval genoten!

Openhaard bij Hof van Salland
Hof van Salland binnenkant van de 4 persoons wellness lodge

Restaurant Hof van Salland

Het restaurant op het park is De Hazelaer en zij doen er alles aan om een “uiteten” gevoel te creëren, ook al kun je er alleen afhalen en laten bezorgen. Je kunt er terecht voor een ontbijtservice, lunch, diner, borrelboxen, gourmetboxen en nog veel meer.

Ontspannen, in de natuur zijn, lekker eten, wat wil je nog meer? Veel meer vakantiegevoel dan op dit park ga je op dit moment niet krijgen!

Restaurant de Hazelaer bij Hof van Salland

Hof van Salland & omgeving

Genoeg vermaakt op het park? Je kunt in de omgeving ook enorm veel doen. Het park bevindt zich tussen rivier de IJssel en Nationaal park de Sallandse Heuvelrug op de grens van Twente en Salland. Op een korte rij afstand vind je gezellige dorpen, Hanzesteden Deventer en Zwolle, monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens.

Daarnaast kun je wandelen of fietsen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug of Lemelerberg.
Mochten de attractieparken weer opengaan, dan is ook attractiepark Hellendoorn een aanrader.

Wandeling door de Sallandse Heuvelrug

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!