De corona tijd heeft iedereen maar weer in laten zien dat een vakantie in eigen land ook onwijs leuk kan zijn. Als je van Noord-Holland naar Maastricht reist heb je meteen het gevoel dat je in het buitenland bent. De stad staat vooral bekend om zijn gezellige pleinen, vele hotspots en de gezelligheid die de stad uitstraalt. Benieuwd naar ons go-to hotel voor een leuke overnachting in maaatricht?

Nog op zoek naar de leukste hotpots in Maastricht? Lees hier meer.

Het hipste hotel van Maastricht

Wij vinden The Student Hotel een absolute aanrader als het gaat om een van de hipste hotels van Maastricht. En dat is niet zonder reden: al bij binnenkomst valt gelijk de industriële uitstraling met felle kleuren op. Wat The Student hotel vooral uniek maakt, is het feit dat ze er alles aan doen om je niet in je kamer te houden. Wanneer je verder de lobby inloopt zie je al snel wat wij bedoelen. Overal zijn zithoekjes, er is een koffietentje, er hangen tv’s aan het plafond en om het af te maken kun je tafeltennissen en poolen.  Ideaal wanneer je een avondje geen zin hebt om weg te gaan of het slecht weer is. Toch zin om iets intensievers te doen? Ook dat kan bij The Student Hotel Maastricht. Er bevindt zich namelijk een (voor hotel begrippen) uitgebreide sportschool in het hotel.

Wanneer je het over hotels die met de tijd meegaan, dan is dit er zeker een van. Het Student Hotel biedt namelijk self-check in aan. Iets wat je vooral in Nederland nog niet vaak ziet. Er is ook iemand 24 uur per dag bij de receptie aanwezig, dus aan persoonlijke service en hulp ontbreekt het ook niet. Het personeel deelt graag eigen tips en verhalen met je en ook voor een kaart van de stad en fietsen huren kun je bij ze terecht.

Kamers van The Student Hotel

Over de kamers is ook niks negatiefs te zeggen. De kamers zijn ruim opgezet met, als je net als wij op de zevende verdieping verblijft, een schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast beschikte onze kamer over een koffiezetapparaat en een waterkoker, let op dit geldt niet voor iedere kamer. En een kleine moeite, maar een groot gebaar: er liggen iedere dag 2 flesjes water op je kamer. Het allerbelangrijkste van een hotel kamer is natuurlijk je bed en ook die keuren wij helemaal goed. Na een lange dag struinen door de stad is het fijn om te beschikken over een comfortabel en groot bed en die vind je zeker in de kamers van The Student Hotel.

Tijdens ons verblijf hadden wij ook nog een dag beschikking tot een fiets. Van de receptie kregen we een leuke tip qua fietsroute en een kaart. De route leidde ons langs de Maas en tot het meest Zuidelijke punt van Nederland. Aan het eind van Nederland kom je dan vervolgens een leuk terras en een pont tegen. Deze pont brengt je naar België en zo kun je via België weer terug naar Maastricht fietsen. De route was in totaal zo’n 16 kilometer en vooral vlak en dus heel goed te doen.

Overnachten The Student Hotel Maastricht
Overnachten The Student Hotel Maastricht

The Student Hotel Maastricht ontbijt

Normaal gesproken ontbijt je altijd in het hotel zelf. Bij het Student Hotel is dit iets anders geregeld. Ontbijten doe je namelijk bij The Commons Maastricht. Het restaurant bevindt zich tegenover de ingang van het hotel. Het ontbijt was volledig corona-proof en werd naar je tafeltje gebracht in plaats van via een buffet. 

Bij binnenkomst kregen wij een bord met daarop verschillende kleine broodjes, zoals een croissantje, chocolade croissantje en wat bolletjes. Verder krijg je nog een geroosterd broodje met scrambled egg en bacon. Het enige nadeel is dat je hierin geen keus hebt. Er wordt vooraf geen rekening gehouden met veganisten of vegetariers. Als het niet genoeg, of niet jouw smaak is dan doen ze wel hun best om alsnog iets voor je te maken. Koffie, thee, sapjes en water kun je onbeperkt zelf pakken. 

The Student Hotel Maastricht rooftop bar

Bovenop het Student Hotel in Maastricht vind je de rooftop bar en het dakterras, ook wel Bold Rooftopbar Maastricht genoemd. Overdag kan je hier terecht voor een goede kop koffie en een heerlijke lunch, terwijl je hier in de avond kunt komen om te dineren of een overheerlijke cocktail te drinken.

De bar is open voor iedereen, wat ervoor zorgt dat je soms best wel even in de rij kan staan. Na 23:00 is de bar alleen open voor hotel gasten en ben je dus verzekerd van een plekje. De bar verdient zeker wel een plekje op je hotspot lijstje van je Maastricht, omdat je er echt goede cocktails kunt krijgen en het uitzicht over de stad uniek is.

Leuke overnachting bij The Student Hotel in Maastricht?

Op nog geen 20 minuten lopen vanaf centraal station vind je The Student Hotel, wat zich bevindt in het oude Sphinxkwartier. Naast het feit dat je zo in het centrum van Maastricht bent, is er ook genoeg te doen bij het hotel zelf. Zo vind je er onder andere een super grote Loods5, waar je minimaal een dag voor moet uittrekken wil je alles gezien hebben. Daarnaast vind je om de hoek gelijk een grote Pathe bioscoop. Kortom genoeg te doen wanneer je overnacht in The Student Hotel in Maastricht. Wat ons betreft is dit hotel een absolute aanrader wanneer je overnacht in Maastricht

Overnachten The Student Hotel Maastricht

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!