Nooit meer teveel betalen voor je vliegticket, huurauto of hotel? Dan is Skyscanner je beste vriend. In onze blog leggen wij precies uit wat Skyscanner doet, hoe je het kan gebruiken en geven we een zeven handige tips waardoor je de beste prijs scoort voor je eerst volgende reis.

Wat is Skyscanner?

Skyscanner is niets meer of minder dan een vergelijkingssite die voor jou in een rap tempo miljoenen prijzen vergelijkt van onder andere vliegtickets, hotels, autoverhuur en reiswebsites. Skyscanner wordt daarom ook wel een metasearch zoekmachine genoemd.

Het doel achter Skyscanner was en is nog steeds, om het jou zo makkelijk mogelijk te maken wanneer je op zoek bent naar goedkope vliegtickets. Dit hebben ze inmiddels uitgebreid naar hotels, autoverhuur en reizen.

Hoe werkt Skyscanner?

Het fijne aan Skyscanner is dat het supermakkelijk te gebruiken is. Wanneer je precies weet wanneer je weg wilt en waarheen, dan heb je voldoende aan de homepagina. In het volgende kopje leggen we uit hoe je goedkope vliegtickets kunt scoren door het gebruik van Skyscanner.

Wanneer je op de homepagina bent aangekomen, kan je heel makkelijk je vertrekpunt en eindbestemming invoeren, klik op zoek tickets’ en Skyscanner doet de rest voor je.

Tips voor het vinden van de goedkoopste tickets op Skyscanner

#1 Stel een prijsalarm in

In 2012 is de functie ‘prijsalarm’ geïntroduceerd. Door middel van deze functie wordt het de reiziger makkelijk gemaakt door niet meer continue op te hoeven letten wanneer de gunstigste prijs te voor schijn komt.

Wanneer je deze functie aanzet krijg je een melding wanneer de prijzen veranderen van de voor jouw gekozen bestemming.

Hoe stel ik een Skyscanner prijsalarm in?

Een prijsalarm is eenvoudig in te stellen. Wanneer je op je computer zit en zoekt naar je favoriete bestemming, dan vind je links een belletje met ‘stel prijsalarm in’ knop. Wanneer je hierop klikt krijg je verschillende opties om op de hoogte gesteld te worden van de laagste prijzen.

Voor mobiel werk het niet heel anders, het enige verschil is dat je niet de tekst ‘stel prijsalarm in’ te zien krijgt. In plaats daarvan zie je alleen het belletje.

Skyscanner prijs alarm instellen
Skyscanner opties voor prijsalarm in te stellen

#2 Reis in het laagseizoen

Het laagseizoen houdt in dat er minder mensen in die periode op vakantie gaan. In deze periode is het vaak rustiger op de gekozen bestemming, waardoor de prijzen van hotels en vliegtickets lager ligt. Vraag en aanbod heeft veel invloed op reizen.  

#3 Kijk eens naar een enkele reis

Dit is een tip die eigenlijk weinig mensen toepassen, maar probeer bij je volgende reis eens te kijken naar verschillende losse tickets. We moeten er wel bij zeggen dat het niet altijd werkt, maar onder het mom van niet geschoten is altijd mis, toch het proberen waard.

Wat je eigenlijk doet is dat je zoekt naar een enkele reis heen en een enkele reis terug met verschillende organisaties. Zo kan je toch nog wat geld besparen.

#4 Maak een tussenlanding

Het kost misschien iets meer tijd, maar het kan je wel een boel geld besparen. Sommige mensen denken bij een tussenlanding dat ze een aantal uur voor zich uit moeten staren op het vliegveld, maar heb je er al eens aan gedacht om een tussenlanding van een aantal dagen te doen?

Wanneer je een tussenlanding van een aantal dagen maakt kan je op deze manier toch dat ene stedentripje doen wat je eigenlijk te ver vindt voor een aantal dagen. Win-win dus!

#5 Vliegvelden in de buurt

Wij vinden het ook lekkerder om binnen een hand omdraai op het vliegveld te zijn, maar het loont om naar verschillende vliegvelden te kijken. Vink tijdens het zoeken ‘vliegvelden in de buurt toevoegen’ aan in de zoekbalk en laat je verrassen door het prijsverschil.

Skyscanner vliegvelden in de buurt optie

#6 Boeken door middel van het maandoverzicht

Bestemming in gedachte, maar nog geen vaste datum? Dan heeft Skyscanner een handige functie waarmee je de hele maand kan bekijken.

Toen onze reis naar Sri Lanka geannuleerd werd zijn we op zoek gegaan naar tickets voor Thailand. Door middel van het maandoverzicht konden we een retourticket al voor €300,- bemachtigen in het hoogseizoen, in plaats van €500,-.

Skyscanner maandoverzicht
Skyscanner goedkoopste dag in de maand

#7 Kies voor de overalfunctie

Heb je nog een aantal vakantiedagen over en wil je er nog even tussen uit, maar je weet niet waarheen? Probeer dan de ‘overalfunctie’ eens. In plaats van dat je bijvoorbeeld Dubai intypt, typ je ‘overal’ heen. Je krijgt dan een overzicht te zien met verschillende bestemmingen, van goedkoop naar duurder.

Daarnaast kan je ook een maand selecteren of kan je kiezen voor de optie ‘vind goedkoopste maand’. Skyscanner rolt dan een overzicht uit van alle bestemmingen die je kunt bereiken vanaf je vertrekpunt.

Wij vonden op deze manier een retourticket naar Malaga voor €26,- vanaf Amsterdam.

skyscanner overalfunctie
skyscanner overal overzicht

Is Skyscanner betrouwbaar?

Ja, Skyscanner werkt uitsluitend met betrouwbare websites. Hierdoor is het bijna onmogelijk om opgelicht te worden. Daarnaast houden ze aanbieders goed in de gaten en worden ze zelfs verwijderd als zij het gevoel hebben dat ze niet oprecht zijn.

Mocht het alsnog onprettig voelen dan kan je altijd even op Trustpilot kijken. Wijzelf doen dit eigenlijk ook geregeld om te kijken hoe bijvoorbeeld de klantenservice is van de aanbieders. Zeker in Coronatijd is een goede klantenservice belangrijk.

Gaat het toch fout, dan staat Skyscanner altijd voor je klaar om, 7 dagen per week in 29 talen.

Is het mogelijk om huurauto’s te boeken bij Skyscanner?

Sinds 2013 is het ook mogelijk om een auto te huren bij Skyscanner. Ook via deze weg is het jou weer supermakkelijk gemaakt om je huurauto tegen scherpe prijzen te boeken.

Er wordt zorgvuldig gekeken naar brandstofgebruik, afhaallocatie en verzekeringen. Zo kan jij de beste keuze maken!

Is Skyscanner gratis te gebruiken?

Zeker, Skyscanner is voor iedereen gratis te gebruiken. Zij maken geen gebruik van boekingskosten, omdat je niet bij Skyscanner zelf boekt maar bij de vliegmaatschappij of bij een vliegticketaanbieder.

Het verdienmodel achter Skyscanner zit hem in de commissie die zij krijgen over de boeking die jij doet. Dat houdt dus in dat zij een aantal procent krijgen over de totale prijs en jij merkt hier helemaal niks van.

Heeft Skyscanner een app?

Ja zeker. In 2011 is de app gelanceerd om het boeken van een reis nog makkelijker te maken. Op deze manier willen ze het jou nog eenvoudiger maken om vliegtickets te vergelijken en vluchten te kunnen boeken.

Wat wordt jouw volgende reis?

Bestemmingen

België

Griekenland

Italië

Nederland

Portugal

Thailand

Bestemmingen

België

Griekenland

Italië

Nederland

Portugal

Thailand

Contact

Over ons

Copyright ©2020| All Rights Reserved

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!