Één van de spannendste en leukste dingen om te doen in Dubai is misschien wel een woestijnsafari. De stad is namelijk opgebouwd midden in de woestijn en is daardoor omringd met zandduinen. Het is een leuke en unieke ervaring om de andere kant van Dubai te leren kennen en de perfecte mogelijkheid om de drukte van de stad even te ontsnappen, alhoewel het er niet rustig aan toe gaat tijdens de desert safari. Benieuwd hoe wij onze woestijnsafari in Dubai hebben ervaren? Lees dan snel verder.

Verschillende woestijnsafari’s

Een woestijnsafari kan je zo gek en bijzonder maken als je zelf wilt, geen enkele is namelijk hetzelfde. Vooraf is het aan te raden om te kijken naar wat je graag zou willen doen, om zo niet verrast te worden door de kosten of mis te grijpen.

Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een ochtendsafari te doen, waarbij je de zon ziet opkomen. Is het mogelijk om een woestijnsafari met diner te boeken of zonder diner, zodat je voor het eten weer terug in Dubai bent.

Daarnaast is het ook mogelijk om een luxe safari te nemen in bijvoorbeeld een Range Rover, kan je een privé tour nemen of een gezamenlijke tour. Wij zelf kozen voor een privé tour, omdat we ook graag op ons gemak foto’s wilde maken in de woestijn.

zonsondergang bekijken tijdens de woestijnsafari in Dubai

Quad rijden tijdens je woestijnsafari in Dubai

In Dubai word je opgehaald bij je hotel of bij een opstapplaats, net wat de organisatie aanbiedt waarbij je geboekt hebt. Vanaf de opstapplaats start je reis naar de woestijn, hierbij is je eerste stop een soort van kamp. Een tip voor de vrouwen: neem tissues mee, de wc’s in dit kamp zijn te vies voor woorden en wc papier doen ze ook niet aan.

In dit kamp merk je hoe toeristisch een woestijnsafari in Dubai eigenlijk is. Er komen al snel mensen op je af die je van alles willen verkopen, zo ook de bekende sjaal voor om je hoofd en mond. Ze zetten hoog in (50 AED per sjaal, zo’n 12 euro), maar van tevoren was ons dit verteld dat je er twee voor 30 kon krijgen. Afdingen is hier dus echt een must.

Wat er in dit kamp eigenlijk alleen te doen is, is het rijden van quads en buggy’s. Je kan er dan voor kiezen om een tour te boeken of vrij rond te rijden. Wij kozen voor de tour, omdat je met “vrij rondrijden” eigenlijk op een soort weide geplaatst wordt, erg vrij is het dus niet.

Wat kost een quad tour?

De tour duurt ongeveer een half uur (mits je niet net zoals wij in een groep terecht komt waar alles misgaat) en kost voor een quad 300 AED (68 euro) en voor twee 500 AED (113 euro). In een groepje van ongeveer vijf personen rijd je de woestijn in naar een hoog punt. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de woestijn en heb je enige tijd om wat foto’s te maken op je quad.

Er zijn twee verschillende soorten quads. De ene heeft 350 cc en de andere heeft 800 cc en eerlijk is eerlijk, dit is een behoorlijk vermogen om mee door het zand te crossen. Geen ervaring? Ga dan zeker voor de 350 cc.

Woestijnsafari Dubai quad rijden
Fotoshoot na afloop van de woestijnsafari in Dubai

Dune bashing tijdens je woestijnsafari in Dubai

Nadat je klaar bent met de quadtour is het tijd om verder te gaan met de woestijnsafari. De volgende activiteit is dune bashen, oftewel op volle snelheid over de zandduinen rijden. Hierbij worden er scherpe bochten gemaakt en kan je af en toe behoorlijk stijl naar beneden rijden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je goed vast te houden. Snel misselijk? Dan wordt dit niet jouw favoriete activiteit.

Het dune bashen duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en na afloop krijg je nog de mogelijkheid om foto’s te maken midden in het zand.

Dune bashen tijdens de woestijnsafari in Dubai

Zandborden in de woestijn van Dubai

Wanneer je fotoshoot erop zit krijg je de mogelijkheid om te gaan zandborden. Bij de meeste tours zit dit bij de prijs in.

Zandborden is niks anders dan op een snowboard staan en recht naar beneden gaan vanaf de zandduinen. Om heel eerlijk te zijn is het in het begin spannend, maar na twee keer te hebben gedaan ben je er ook wel weer klaar mee.

Na afloop van je woestijnsafari in Dubai rijden op een kameel

Na alle adrenaline activiteiten is het tijd om je weg te vervolgen naar de kampen midden in de woestijn. Bij aankomst zie je al gelijk een aantal kamelen lopen en vragen ze of je een rondje wilt maken. Alhoewel het de iconen zijn van de woestijn, besloten wij om het niet te doen en alleen een foto ermee te maken.

Kamelenritjes zitten bij de prijs in begrepen.

Kamelenrit tijdens je woestijnsafari in Dubai

Diner na afloop van de woesstijnsafari

Wanneer je hebt gekozen voor een avondsafari, dan zit er een uitgebreid diner inbegrepen bij je tour. Wij kregen hierbij twee keuzes, of we een luxe diner wilde of een normaal diner. Het luxe diner houdt in dat je eerder je eten krijgt en dat je aan een tafel met hoge stoelen zit. Het andere diner wordt later geserveerd en hierbij zit je aan een lage tafel en op een krukje.

Het diner zal bestaan uit verschillende typische lokale gerecht en specialiteiten. Probeer bij binnenkomst zeker even de Arabische koffie en dadel die je worden aangeboden.

Zonsondergang bekijken tijdens de woestijnsafari in Dubai

Avondprogramma

Tijdens het diner kan je ook genieten van verschillende voorstellingen. Deze worden midden op het kamp gegeven en zullen van alle kanten aanschouwd kunnen worden. Zo zullen er buikdanseressen op Arabische muziek verschijnen, geniet je van de traditionele Tanoura dans en laat iemand zijn kunsten met vuur zien.

Ook hier merk je weer dat het ontzettend toeristisch is, maar dat maakt het niet minder gezellig.

Is een woestijnsafari in Dubai de moeite waard?

Een woestijnsafari in Dubai is zeker iets dat je gedaan moet hebben voor een keer. Waarom voor een keer? Na een keer heb je het ook wel gezien en wij vonden een hele dag wel erg vermoeiend. Daarnaast vonden wij het ook wel goed geweest na de woestijnsafari en had het eten niet per se gehoeven van ons.

Dat neemt niet weg dat het geen leuke ervaring is. Het eten is goed, niet bijzonder, en de optredens zijn een leuke toevoeging. Al met al raden wij aan om alleen een woestijnsafari te boeken en lekker te eten in Dubai zelf.

Woestijnsafari in Dubai na afloop van dune bashen

Zo regel je een woestijnsafari in Dubai

Via Get Your Guide kan je op en makkelijke en betrouwbare manier je tour boeken. Het fijne aan deze website is dat je alles naar eigen wens kan regelen. Zo kan je hier kiezen voor alleen een kameelsafari met een barbecue, een ochtendwoestijnsafari met zandborden, quad rijden in combinatie met een kamelenrit en zandborden, of natuurlijk net als wij een middagrit met quad rijden, kamelenrit, barbecue en dune bashen. Naast Get Your Guide heb je ook Viator (onderdeel van Tripadvisor). Hier heb je zelfs de keuze om een geheel verzorgde woestijnervaring te boeken, waarbij je in een oude Land Rover de woestijn in gaat en uiteindelijk overnacht in de woestijn. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het allemaal ter plekke te regelen. Zo goed als ieder hotel heeft zijn eigen activiteiten afdeling, waarbij zij alles voor je regelen en jij alleen je wensen aangeeft.

Pin It on Pinterest

Sharing is caring!

Deel deze post met je vrienden!